Projectleider Werken Klooster Leeuwarden (0,4 - 0,8 fte)

Gun je Leeuwarden ook een plek waar je kan vertragen? Voor een nieuw, eigentijds klooster zijn wij op zoek naar mensen die in een kernteam dit helpen waar te maken. Een plek waar ruimte is voor wonen, werken en bidden. Een plek met een positieve impact op de inwoners van de stad. Dit klooster willen we vorm gaan geven in de Grote Kerk in Leeuwarden en haar bijgebouwen. Dit complex was vroeger een Jacobijner klooster, een tak van de nog altijd actieve dominicanen. We hebben net de eerste fase van verkenning naar mogelijkheden en kansen afgerond. En gaan nu over naar de tweede fase. Voor deze nieuwe fase zijn we op zoek naar uitbreiding van het kernteam.

Voor dit kernteam zijn we op zoek naar een algemeen projectleider, een projectleider wonen, werken en bidden. Vier functies met een eigen focus, maar gericht op het gezamenlijke doel; de terugkeer van een levend klooster voor Leeuwarden.

De functie van projectleider werken (werkgemeenschap)

Je bent een maatschappelijk, sociaal (religieus) ondernemer die ervan houdt om met een goed verhaal een stabiele inkomstenbron te creëren. Iemand die kansen ziet en dat om weet te zetten naar de praktijk. Een doener met visie. Als projectleider werken (werkgemeenschap) ga je je primair richten op het concreet maken van programma-ideeën als ook werken aan een goed businessmodel. Dit doe je in afstemming met de andere projectleiders. Je vindt zelf ook je inspiratie in de christelijke traditie en hebt affiniteit met het klooster-/ gemeenschapsleven.

Meer dan een baan

Het betreft deels een betaalde functie, echter, een klooster opzetten vraagt veel van je, het is een levenswens, een droom die veel aandacht vraagt. Wij doen ons best een passende beloning te bieden zodat jij je hiervoor kan geven. Het is iets wat mag groeien. Overall zal de geldelijke beloning niet in verhouding staan tot de gedane inspanning, een groot deel van je beloning zal je moeten vinden en zoeken in de relationele aspecten en het welslagen van dit unieke project. We kunnen je hiervoor 0,4 fte vergoeden. Dit project wordt begeleid door Veni Ventus, een stichting die ervaring heeft met het transformeren van kerken en klooster naar nieuwe leefgemeenschappen.

Taken

  • Werkt de eerste 3 maanden aan een business- en organisatiemodel waarin het klooster kan gaan groeien samen met de andere projectleiders. Dit plan vormt de basis voor de besluitvorming over het vervolg van het klooster en het team. Vertrekkend vanuit het visiedocument en bestaande kaders.
  • Gaat verder met het opzetten van de werkgemeenschap en programmering binnen het Stadsklooster Leeuwarden. Vertrekkend vanuit huidige visie en bestaande kaders. O.a. het opzetten van een kloostercafé. Als ook programmering met partners in de stad. Met als doel een inkomstenbron te creëren die het Stadsklooster mede financieel draagt en passende inhoudelijke programmering aanbiedt. De verwachting is dat functie programmacoördinator in de loop van de tijd een zelfstandige functie zal worden.
  • Toont in de eerste fase van deze functie overtuigend ondernemerschap om verschillende businessmodellen (verder) te verkennen en uit te werken.
  • Verantwoordelijk voor het werk binnen de werkgemeenschap en het team gastvrijheid.
  • Aansturing van de manager van het kloostercafé die op zijn beurt de coördinatoren van het kloostercafé en het team gastvrijheid aansturen.
  • Bewaken van de administratieve processen en de planning binnen het kloostercafé.
  • Aansturing van de overige coördinatoren van de klussenploegen, en organiseert periodiek het overleg ‘klussen en beheer’.
  • Aansturing van de beheerder en faciliteren van voldoende overleg tussen beheerder en klussenploeg.
  • Bewaken dat alle coördinatoren en klussenploegen werken volgens een van tevoren ingediende jaarplanning en begroting.
  • Vertegenwoordigt de werkgemeenschap in het gemeenschapsoverleg.
  • Is in staat de belangen van de werkgemeenschap af te wegen tegen die van de woon- en getijdengemeenchap.
  • Stuurt in de toekomst de vrijwilligerscoördinator aan.
  • Spreekt indien nodig in overleg met de coördinator vrijwilligers leden van de werkgemeenschap aan op hun functioneren.
  • Verantwoordelijk voor de vorming van de leden van de werkgemeenschap.
  • Verantwoordelijk voor het laten aansturen van alle takken van het kloosterbedrijf.
  • Verantwoordelijk voor het aannemen of ontslaan van alle betaalde en vrijwillige krachten.
  • De coördinatoren leveren bij de leider van de werkgemeenschap een jaarplanning en begroting in, dat wordt als input gebruikt voor het jaarplan en de begroting– voordat deze wordt goedgekeurd door het stichtingsbestuur.
  • Zet samen met de leider getijdengemeenschap een programmacommissie op.

Reageren?

Stuur daarvoor een brief met je motivatie en een CV voor 22 november naar ybrouwer@hotmail.com. Is er nog een vacature waarvoor je jezelf geschikt acht, geef dat dan aan. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26 of 27 november. We hopen dat je vanaf januari ook echt tijd kunt maken voor het bijdragen aan het plan van aanpak.

Nog geïnteresseerd naar de andere vacatures? Klik hieronder.